Také už je u vás jaro? Ideální čas sbírat první jarní bylinky a „plevely“.
Už loni mě kamarádka nadchla do sbírání kopřiv a přidávání kopřiv do jídla, letos jsem propadla plevelům ve velkém. Kromě kopřiv, sedmikrásek a pampelišky, jsem objevila ještě bršlici, která chutná moc dobře. Sbírejte jen mladé světle zelené lístky. Ty jsou opravdu křehké a dobré.
Tyto muffiny mě napadly, když jsem přemýšlela, jak udělat něco podobného velikonoční nádivce v LowCarb variantě bez pečiva. Nakonec to sice jako nádivka vůbec nechutná, ale je to praktické jídlo, které si můžete vzít s sebou na cesty a snese spoustu různých plevelů a bylinek, které jídlo obohatí o další výživné látky a přidají zajímavou chuť.
Navíc je to recept, který můžete brát jen jako inspiraci a různě ho obměňovat – podle toho, co zrovna máte. Spotřebujete různé zbytky vařeného nebo pečeného masa, můžete vyzkoušet různé sýry a jejich kombinace.
Suroviny:
- 120g kuřecího masa
- 8 vajec
- 100g tvrdého sýra
- 3 lžíce smetany ke šlehání
- Sůl, pepř
- Zelené bylinky- petržel, pažitka, mladé lístky kopřivy, bršlice apod. (já dala 2 hrsti mladé bršlice a kopřivy)
Postup:
Na tento recept využijete maso, které vám zbylo z večeře nebo oběda. Klidně použijte i jiné maso než kuřecí.
Maso nakrájejte na menší kostičky, bylinky umyjte a také nakrájejte. Vejce rozklepněte do mísy, přidejte smetanu ke šlehání, osolte, opepřete a vyšlehejte. Přidejte pokrájené maso, bylinky a nastrouhaný sýr.
Naplňte formičky na muffiny a dejte péct do trouby na 180°C zhruba 15 minut – než muffiny ztuhnou a na povrchu zezlátnou. Jsou dobré teplé i studené.
Doba přípravy: 10 minut + 15 minut pečení Počet muffinů: 12
Nutriční hodnoty jedné porce:
E 429 Kj S 0,75g B 9g T 7g