Tvarohové muffiny

Dub 2, 2019 | Low-Carb recepty

Když tady teď máme muffinovou sérii, přidám ještě jeden recept, tentokrát sladký. A jako ostatní muffiny, i tyto se hodí ke snídani, na cesty nebo třeba jako dezert.

Suroviny:

500g tvarohu

2 vejce

citronová kůra

vanilkový extrakt

ovoce (rybíz, ostružiny, maliny)

sladidlo (pokud potřebujete dosladit)

Mandlové lupínky

Postup:

Tvaroh smícháme s vejcem, případně sladidlem. V zimě používám mražené ovoce a vmíchám ho do tvarohu nerozmražené.  Vmícháme citronovou kůru a vanilkový extrakt a nakonec zlehka zamícháme ovoce. Naplníme formičky na muffiny a pečeme v troubě zhruba 25 minut.

Vanikový a citronový extrakt si dělám sama. Vanilkový lusk rozříznu a celý vložím do skleničky a zaliju dobrou vodkou, aby byl celý ponořený. Po 3 týdnech je možné začít používat. Lusk nechávám ve skleničce, případně ještě občas doliju vodku. Citronový extrakt dělám stejně, jen použiju kůru z bio citronu, který dobře umyju a pak nastrouhám žlutou část kůry.

Doba přípravy: 15 minut + doba pečení

Nutriční hodnota: E  3 970 Kj    S 35g    B 50g    T 61g

Chcete začít s Low-Carb a nevíte, jak na to? Stáhněte si zdarma LC Manuál. 

Mohlo by vás také zajímat…

Sýrový Low Carb chleba

Sýrový Low Carb chleba

Dneska přidávám recept na jeden z mých oblíbených Low Carb chlebů. Po vychladnutí má dobrou strukturu, není mokrý, není vatový ani houbovitý (jak často Low Carb pečivo bývá).  Psyllium v chlebu podle mě není skoro cítít, ale pokud ho nemáte rádi, je možné, že vám...

pokračovat ve čtení
Brokolicový chleba

Brokolicový chleba

Variabilní recept, který můžete obměňovat, přidat různé druhy sýrů, bylinky, koření. Upéct v tenké vrstvě nebo jako nákyp. Pokaždé to bude trochu jiné.  Nakrájené na plátky můžete zamrazit, opéct v toustovači, obložit šunkou, vajíčkem, sýrem, zeleninou, namazat...

pokračovat ve čtení
Slaný koláč s kapustou

Slaný koláč s kapustou

Jedno z těch jídel, která můžete neustále obměňovat, upéct s korpusem nebo bez, měnit sýry, přidat šunku, slaninu, houby, sušená rajčata, olivy, semínka nebo bylinky… Pokaždé to může být trochu jiné.  Je to jídlo, které chutná dobře teplé i studené. Můžete si ho vzít...

pokračovat ve čtení