Vaječné muffiny s kuřecím masem

Bře 25, 2019 | Low-Carb recepty

Také už je u vás jaro? Ideální čas sbírat první jarní bylinky a „plevely“.

Už loni mě kamarádka nadchla do sbírání kopřiv a přidávání kopřiv do jídla, letos jsem propadla plevelům ve velkém. Kromě kopřiv, sedmikrásek a pampelišky, jsem objevila ještě bršlici, která chutná moc dobře. Sbírejte jen mladé světle zelené lístky. Ty jsou opravdu křehké a dobré.

Tyto muffiny mě napadly, když jsem přemýšlela, jak udělat něco podobného velikonoční nádivce v LowCarb variantě bez pečiva. Nakonec to sice jako nádivka vůbec nechutná, ale je to praktické jídlo, které si můžete vzít s sebou na cesty a snese spoustu různých plevelů a bylinek, které jídlo obohatí o další výživné látky a přidají zajímavou chuť.

Navíc je to recept, který můžete brát jen jako inspiraci a různě ho obměňovat – podle toho, co zrovna máte. Spotřebujete různé zbytky vařeného nebo pečeného masa, můžete vyzkoušet různé sýry a jejich kombinace. 

 

 

Suroviny:

  • 120g kuřecího masa
  • 8 vajec
  • 100g tvrdého sýra
  • 3 lžíce smetany ke šlehání
  • Sůl, pepř
  • Zelené bylinky- petržel, pažitka, mladé lístky kopřivy, bršlice apod. (já dala 2 hrsti mladé bršlice a kopřivy)

Postup:

Na tento recept využijete maso, které vám zbylo z večeře nebo oběda. Klidně použijte i jiné maso než kuřecí.

Maso nakrájejte na menší kostičky, bylinky umyjte a také nakrájejte. Vejce rozklepněte do mísy, přidejte smetanu ke šlehání, osolte, opepřete a vyšlehejte. Přidejte pokrájené maso, bylinky a nastrouhaný sýr.

Naplňte formičky na muffiny a dejte péct do trouby na 180°C zhruba 15 minut – než muffiny ztuhnou a na povrchu zezlátnou. Jsou dobré teplé i studené.

Doba přípravy: 10 minut + 15 minut pečení                             Počet muffinů: 12

 

Nutriční hodnoty jedné porce:

E 429 Kj    S 0,75g       B 9g    T 7g

Chcete začít s Low-Carb a nevíte, jak na to? Stáhněte si zdarma e-mailový kurz Základy LC za 5 dní. 

Mohlo by vás také zajímat…

Slaný koláč s kapustou

Slaný koláč s kapustou

Jedno z těch jídel, která můžete neustále obměňovat, upéct s korpusem nebo bez, měnit sýry, přidat šunku, slaninu, houby, sušená rajčata, olivy, semínka nebo bylinky… Pokaždé to může být trochu jiné.  Je to jídlo, které chutná dobře teplé i studené. Můžete si ho vzít...

pokračovat ve čtení
Jak klíčit semínka k jídlu

Jak klíčit semínka k jídlu

Naklíčená semena jsou příjemným zpestřením stravy, zejména v zimě a časně na jaře. Obsahují enzymy v mnohem větším množství než kolik jich je v ovoci a zelenině, vitamíny (zejména B a C), velké množství minerálů, díky naklíčení jsou dobře stravitelná. Klíčit můžete...

pokračovat ve čtení
LC chleba / brusketa

LC chleba / brusketa

Je to chleba? Je to brusketa? Je to sýrová placka? Nevím. Každopádně je to fakt dobré, ochutnejte. Skvělá příloha k polévce nebo salátu, plná bílkovin i tuků. Takže z obyčejné zeleninové polévky nebo salátu máte plnohodnotný chod. Suroviny: 200g strouhané...

pokračovat ve čtení