Tvarohový mazanec

Suroviny:

  • 1 měkký tvaroh z alobalu (ten z krabičky je moc řídký)
  • 2 vejce
  • 140g mletých loupaných mandlí
  • 80g mletého kokosu
  • 1 lžíce prášku do pečiva bez fosfátů
  • 1 lžíce psyllia 
  • 100g rozpuštěného másla
  • Sladidlo dle chuti a preference (ochutnejte těsto)
  • Citronová kůra 
  • Vanilka (lusk nebo přírodní extrakt)
  • Špetka soli

Postup:

  1. Včas vyndejte suroviny z lednice, aby měly pokojovou teplotu.
  2. V míse smíchejte tvaroh a vejce. 
  3. Máslo rozehřejte a nechte zchladnout. 
  4. Loupané mandle, strouhaný kokos a psyllium umelte v elektrickém mlýnku na kávu. 
  5. Přidejte prášek do pečiva, špetku soli, sladidlo, vanilková semínka nebo přírodní vanilkový extrakt, citronovou kůru a promíchejte.
  6. Smíchejte tvaroh, vejce, přidejte máslo a nakonec suché suroviny a dobře promíchejte. 
  7. Těsto nechte 20 -30 minut odpočinout, pak mokrýma rukama vytvarujte bochánek a přendejte na plech vyložený pečícím papírem.
  8. Pokud chcete, potřete rozšlehaným vejce a posypte mandlemi. 
  9. Pečte na 180°C zhruba 45 minut – 55 minut. Bochánek musí být dobře upečený, aby nebyl uvnitř moc mokrý. 

Stáhněte si zdarma kurz Základy LC za 5 dní a naučte se první kroky LC stravování.

Napsat komentář