Pizza rolky

Kvě 25, 2020 | Low-Carb recepty

Suroviny:

  • 200g strouhané mozzarelly
  • 1 vejce
  • 50g mletých slunečnicových semen
  • 50g mletého lněného semínka
  • ¾ lžíce psyllia nebo 1/4 lžičky xantanové gumy (lze vynechat, dodává těstu strukturu)
  • ½ lžičky soli 
  • ½ lžičky bezfosfátového prášku do pečiva
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 3 plátky šunky 
  • 3 plátky 45% sýra (eidam)


Postup: 

  1. V mlýnku na kávu umelte semínka. Přidejte psyllium nebo xantanovou gumu, sůl, prášek do pečiva a promíchejte. 
  2. Strouhanou mozzarellu nasypte do mísy a dejte do mikrovlnky rozehřát na minutu. Vyndejte, promíchejte a pokud je potřeba, dejte do mikrovlnky na dalších 30 sekund. 
  3. Do rozehřáté mozzarelly vmíchejte umletá semínka a vejce a smíchejte do kompaktní nelepivé hmoty. 
  4. Přendejte na pečící papír a těsto prohněťte rukou. 
  5. Přiklopte druhým pečícím papírem a těsto vyválejte na tenký plát, který potřete rajčatovým protlakem, položte na něj šunku a plátkový sýr a opatrně srolujte jako roládu. 
  6. Roládu nakrájejte na rolky vysoké zhruba 1,5 cm. 
  7. Dejte péct do trouby rozehřáté na 200 °C a pečte zhruba 25 minut do zlatova. 

Chutná teplé a asi i studené, ale to nemůžu říct s jistotou, u nás rolky zmizí dřív než stihnou úplně vychladnout. 

Nechte si chutnat!

  

Nutriční hodnoty celé dávky (berte orientačně – záleří na tom, jakou náplň použijete): 

E 5 970 KJ     S 18g    B 95g    T 93g 

 

  Chcete začít s LC a nevíte, jak na to? Stáhněte si zdarma e-mailový kurz Základy LC za 5 dní.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mohlo by vás také zajímat…

Čokoládový chia pudink

Čokoládový chia pudink

Recept na chia pudink už tady na webu mám. Jde o chia pudink s mandlovým mlékem, včetně receptu na výrobu mandlového mléka. Tento recept je ještě navíc s čokoládou.  S chia semínky můžete experimentovat, namočit je do mléka, smetany, kokosového mléka, jogurtu nebo...

pokračovat ve čtení
Sýrový Low Carb chleba

Sýrový Low Carb chleba

Dneska přidávám recept na jeden z mých oblíbených Low Carb chlebů. Po vychladnutí má dobrou strukturu, není mokrý, není vatový ani houbovitý (jak často Low Carb pečivo bývá).  Psyllium v chlebu podle mě není skoro cítít, ale pokud ho nemáte rádi, je možné, že vám...

pokračovat ve čtení
Brokolicový chleba

Brokolicový chleba

Variabilní recept, který můžete obměňovat, přidat různé druhy sýrů, bylinky, koření. Upéct v tenké vrstvě nebo jako nákyp. Pokaždé to bude trochu jiné.  Nakrájené na plátky můžete zamrazit, opéct v toustovači, obložit šunkou, vajíčkem, sýrem, zeleninou, namazat...

pokračovat ve čtení