Suroviny:
- 200g strouhané mozzarelly
- 1 vejce
- 50g mletých slunečnicových semen
- 50g mletého lněného semínka
- ¾ lžíce psyllia nebo 1/4 lžičky xantanové gumy (lze vynechat, dodává těstu strukturu)
- ½ lžičky soli
- ½ lžičky bezfosfátového prášku do pečiva
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 3 plátky šunky
- 3 plátky 45% sýra (eidam)
Postup:
- V mlýnku na kávu umelte semínka. Přidejte psyllium nebo xantanovou gumu, sůl, prášek do pečiva a promíchejte.
- Strouhanou mozzarellu nasypte do mísy a dejte do mikrovlnky rozehřát na minutu. Vyndejte, promíchejte a pokud je potřeba, dejte do mikrovlnky na dalších 30 sekund.
- Do rozehřáté mozzarelly vmíchejte umletá semínka a vejce a smíchejte do kompaktní nelepivé hmoty.
- Přendejte na pečící papír a těsto prohněťte rukou.
- Přiklopte druhým pečícím papírem a těsto vyválejte na tenký plát, který potřete rajčatovým protlakem, položte na něj šunku a plátkový sýr a opatrně srolujte jako roládu.
- Roládu nakrájejte na rolky vysoké zhruba 1,5 cm.
- Dejte péct do trouby rozehřáté na 200 °C a pečte zhruba 25 minut do zlatova.
Chutná teplé a asi i studené, ale to nemůžu říct s jistotou, u nás rolky zmizí dřív než stihnou úplně vychladnout.
Nechte si chutnat!
Nutriční hodnoty celé dávky (berte orientačně – záleří na tom, jakou náplň použijete):
E 5 970 KJ S 18g B 95g T 93g
Chcete začít s LC a nevíte, jak na to? Stáhněte si zdarma e-mailový kurz Základy LC za 5 dní.