Pizza rolky

Suroviny:

  • 200g strouhané mozzarelly
  • 1 lžíce paloučku, lučiny nebo tvarohu
  • 1 vejce
  • 40g mletých mandlí
  • 30g mletých slunečnicových semen
  • 30g mletého lněného semínka
  • ¾ lžíce psyllia (lze vynechat, dodává těstu strukturu)
  • ½ lžičky soli 
  • ½ lžičky bezfosfátového prášku do pečiva
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 3 plátky šunky 
  • 3 plátky 45% sýra (eidam)

Postup: 

  1. V mlýnku na kávu umelte mandle a semínka. Přidejte psyllium, sůl, prášek do pečiva a promíchejte. 
  2. Strouhanou mozzarellu nasypte do mísy a dejte do mikrovlnky rozehřát na minutu. Vyndejte, promíchejte a pokud je potřeba, dejte do mikrovlnky na dalších 30 sekund. 
  3. Do rozehřáté mozzarelly vmíchejte lžíci lučiny a jedno vejce. Chvíli to trvá než se směs spojí. Nakonec vmíchejte umletá semínka a smíchejte do kompaktní nelepivé hmoty. 
  4. Přendejte na pečící papír a těsto prohněťte rukou. 
  5. Přiklopte druhým pečícím papírem a těsto vyválejte na tenký plát, který potřete rajčatovým protlakem, položte na něj šunku a plátkový sýr a opatrně srolujte jako roládu. 
  6. Roládu nakrájejte na rolky vysoké zhruba 1,5 cm. 
  7. Dejte péct do trouby rozehřáté na 200 °C a pečte zhruba 25 minut do zlatova. 

Chutná teplé a asi i studené, ale to nemůžu říct s jistotou, u nás rolky zmizí dřív než stihnou úplně vychladnout. 

Nechte si chutnat!

Chcete začít s LC a nevíte, jak na to? Stáhněte si zdarma e-mailový kurz Základy LC za 5 dní.

Napsat komentář