Polévka z pečeného celeru

Bře 11, 2020 | Low-Carb recepty

Suroviny: 

  • 250g celeru
  • Lžička másla
  • Lžička olivového oleje 
  • 1 cibule
  • 1 dcl bílého vína
  • 750 ml vývaru
  • 100 ml smetany na vaření (nebo smetany na šlehání)
  • Tymián, bylinky, sůl 

Postup:

  1. Celer oloupejte a nakrájejte na malé kostičky. Rozložte na plech a upečte, dokud celer nebude měkký a opečený do hněda. Trvá to cca 40 minut na 180 °C. 
  2. V hrnci rozehřejte máslo a olivový olej a přidejte cibuli nakrájenou na jemno. Orestujte na mírném plameni. 
  3. Přidejte upečený celer a zalijte vínem. Nechte vyvařit alkohol. 
  4. Přilijte vývar, osolte, přidejte tymián a krátce povařte. 
  5. Polévku rozmixujte, přidejte smetanu a servírujte posypané čerstvými bylinkami. 

Doba přípravy: 20 minut + doba pečení 

Počet porcí: 3

Nutriční hodnoty 1 porce: 964 KJ   S 14g B 12g T 15g

Chcete se pustit do LC stravování? E-mailový kurz Základy LC za 5 dní vás zdarma provede prvními kroky. Zaregistrovat do kurzu se můžete zde.

Mohlo by vás také zajímat…

Čokoládový chia pudink

Čokoládový chia pudink

 Recept na chia pudink už tady na webu mám. Jde o chia pudink s mandlovým mlékem, včetně receptu na výrobu mandlového mléka.  S chia semínky můžete experimentovat, namočit je do mléka, smetany, kokosového mléka, jogurtu nebo použít různé ovocné šťávy.  Tento recept...

pokračovat ve čtení
Brokolicový chleba

Brokolicový chleba

Variabilní recept, který můžete obměňovat, přidat různé druhy sýrů, bylinky, koření. Upéct v tenké vrstvě nebo jako nákyp. Pokaždé to bude trochu jiné.  Nakrájené na plátky můžete zamrazit, opéct v toustovači, obložit šunkou, vajíčkem, sýrem, zeleninou, namazat...

pokračovat ve čtení