Suroviny:
- 80g strouhané mozzarelly
- 30g mletých slunečnicových semínek
- 10g čerstvě mletých lněných semínek
- ½ lžičky soli
- Bylinky koření dle chuti (mletá paprika, kmín atd.)
Postup:
- Mozzarellu rozpusťte v mikrovlnce nebo v hrnci na mírném plameni.
- Lněné a slunečnicové semínko umelte v elektrickém mlýnku na kávu. Lněné semínko melte vždy čerstvé, rychle žlukne. Mleté nebo drcené lněné semínko nekupujte.
- Přidejte sůl a koření.
- Mozzarellu a mletá semínka smíchejte a vytvořte tuhé těsto.
- Těsto vyklopte na pečící papír, přiklopte druhým pečícím papírem a válečkem rozválejte na tenko. Čím tenčí plát vyválíte, tím křupavější krekry budou.
- Nakrájejte čtverečky nebo trojúhelníčky, papír s těstem přendejte na plech a upečte v troubě na 180°C. Trvá to zhruba 10 minut. Čím déle budete péct, tím budou krekry křupavější, ale pozor, ať je nespálíte.
- Krekry jsou výborné samotné, ale můžete je namazat nějakou pomazánkou nebo třeba domácí paštikou.
Nutriční hodnoty: E 1 946 KJ S 5g B 27g T 30g
Doba přípravy: 5 minut + doba pečení 10 minut
Chcete začít s LC stravováním a nevíte, jak na to?
E-mailový kurz Začátky LC vás zdarma provede prvními kroky.