Krekry z mozzarelly

Úno 13, 2020 | Low-Carb recepty

Suroviny: 

  • 80g strouhané mozzarelly
  • 30g mletých slunečnicových semínek 
  • 10g čerstvě mletých lněných semínek
  • ½ lžičky soli 
  • Bylinky koření dle chuti (mletá paprika, kmín atd.)

Postup:

  1. Mozzarellu rozpusťte v mikrovlnce nebo v hrnci  na mírném plameni.
  2. Lněné a slunečnicové semínko umelte v elektrickém mlýnku na kávu. Lněné semínko melte vždy čerstvé, rychle žlukne. Mleté nebo drcené lněné semínko nekupujte.
  3. Přidejte sůl a koření. 
  4. Mozzarellu a mletá semínka smíchejte a vytvořte tuhé těsto. 
  5. Těsto vyklopte na pečící papír, přiklopte druhým pečícím papírem a válečkem rozválejte na tenko. Čím tenčí plát vyválíte, tím křupavější krekry budou. 
  6. Nakrájejte čtverečky nebo trojúhelníčky, papír s těstem přendejte na plech a upečte v troubě na 180°C. Trvá to zhruba 10 minut. Čím déle budete péct, tím budou krekry křupavější, ale pozor, ať je nespálíte. 
  7. Krekry jsou výborné samotné, ale můžete je namazat nějakou pomazánkou nebo třeba domácí paštikou.

Nutriční hodnoty: E 1 946 KJ S 5g B 27g T 30g

Doba přípravy: 5 minut + doba pečení 10 minut

Chcete začít s LC stravováním a nevíte, jak na to?

E-mailový kurz Začátky LC vás zdarma provede prvními kroky.

Mohlo by vás také zajímat…

Čokoládový chia pudink

Čokoládový chia pudink

Recept na chia pudink už tady na webu mám. Jde o chia pudink s mandlovým mlékem, včetně receptu na výrobu mandlového mléka. Tento recept je ještě navíc s čokoládou.  S chia semínky můžete experimentovat, namočit je do mléka, smetany, kokosového mléka, jogurtu nebo...

pokračovat ve čtení
Sýrový Low Carb chleba

Sýrový Low Carb chleba

Dneska přidávám recept na jeden z mých oblíbených Low Carb chlebů. Po vychladnutí má dobrou strukturu, není mokrý, není vatový ani houbovitý (jak často Low Carb pečivo bývá).  Psyllium v chlebu podle mě není skoro cítít, ale pokud ho nemáte rádi, je možné, že vám...

pokračovat ve čtení
Brokolicový chleba

Brokolicový chleba

Variabilní recept, který můžete obměňovat, přidat různé druhy sýrů, bylinky, koření. Upéct v tenké vrstvě nebo jako nákyp. Pokaždé to bude trochu jiné.  Nakrájené na plátky můžete zamrazit, opéct v toustovači, obložit šunkou, vajíčkem, sýrem, zeleninou, namazat...

pokračovat ve čtení