Suroviny:
- 250g celeru
- Lžička másla
- Lžička olivového oleje
- 1 cibule
- 1 dcl bílého vína
- 750 ml vývaru
- 100 ml smetany na vaření (nebo smetany na šlehání)
- Tymián, bylinky, sůl
Postup:
- Celer oloupejte a nakrájejte na malé kostičky. Rozložte na plech a upečte, dokud celer nebude měkký a opečený do hněda. Trvá to cca 40 minut na 180 °C.
- V hrnci rozehřejte máslo a olivový olej a přidejte cibuli nakrájenou na jemno. Orestujte na mírném plameni.
- Přidejte upečený celer a zalijte vínem. Nechte vyvařit alkohol.
- Přilijte vývar, osolte, přidejte tymián a krátce povařte.
- Polévku rozmixujte, přidejte smetanu a servírujte posypané čerstvými bylinkami.
Doba přípravy: 20 minut + doba pečení
Počet porcí: 3
Nutriční hodnoty 1 porce: 964 KJ S 14g B 12g T 15g