Polévka z pečeného celeru

Bře 11, 2020 | Low-Carb recepty

Suroviny: 

  • 250g celeru
  • Lžička másla
  • Lžička olivového oleje 
  • 1 cibule
  • 1 dcl bílého vína
  • 750 ml vývaru
  • 100 ml smetany na vaření (nebo smetany na šlehání)
  • Tymián, bylinky, sůl 

Postup:

  1. Celer oloupejte a nakrájejte na malé kostičky. Rozložte na plech a upečte, dokud celer nebude měkký a opečený do hněda. Trvá to cca 40 minut na 180 °C. 
  2. V hrnci rozehřejte máslo a olivový olej a přidejte cibuli nakrájenou na jemno. Orestujte na mírném plameni. 
  3. Přidejte upečený celer a zalijte vínem. Nechte vyvařit alkohol. 
  4. Přilijte vývar, osolte, přidejte tymián a krátce povařte. 
  5. Polévku rozmixujte, přidejte smetanu a servírujte posypané čerstvými bylinkami. 

Doba přípravy: 20 minut + doba pečení 

Počet porcí: 3

Nutriční hodnoty 1 porce: 964 KJ   S 14g B 12g T 15g

Chcete se pustit do LC stravování? E-mailový kurz Základy LC za 5 dní vás zdarma provede prvními kroky. Zaregistrovat do kurzu se můžete zde.

Mohlo by vás také zajímat…

Slaný koláč s kapustou

Slaný koláč s kapustou

Jedno z těch jídel, která můžete neustále obměňovat, upéct s korpusem nebo bez, měnit sýry, přidat šunku, slaninu, houby, sušená rajčata, olivy, semínka nebo bylinky… Pokaždé to může být trochu jiné.  Je to jídlo, které chutná dobře teplé i studené. Můžete si ho vzít...

pokračovat ve čtení
Jak klíčit semínka k jídlu

Jak klíčit semínka k jídlu

Naklíčená semena jsou příjemným zpestřením stravy, zejména v zimě a časně na jaře. Obsahují enzymy v mnohem větším množství než kolik jich je v ovoci a zelenině, vitamíny (zejména B a C), velké množství minerálů, díky naklíčení jsou dobře stravitelná. Klíčit můžete...

pokračovat ve čtení
LC chleba / brusketa

LC chleba / brusketa

Je to chleba? Je to brusketa? Je to sýrová placka? Nevím. Každopádně je to fakt dobré, ochutnejte. Skvělá příloha k polévce nebo salátu, plná bílkovin i tuků. Takže z obyčejné zeleninové polévky nebo salátu máte plnohodnotný chod. Suroviny: 200g strouhané...

pokračovat ve čtení