Pizza rolky

Kvě 25, 2020 | Low-Carb recepty

Suroviny:

  • 200g strouhané mozzarelly
  • 1 vejce
  • 50g mletých slunečnicových semen
  • 50g mletého lněného semínka
  • ¾ lžíce psyllia nebo 1/4 lžičky xantanové gumy (lze vynechat, dodává těstu strukturu)
  • ½ lžičky soli 
  • ½ lžičky bezfosfátového prášku do pečiva
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 3 plátky šunky 
  • 3 plátky 45% sýra (eidam)


Postup: 

  1. V mlýnku na kávu umelte semínka. Přidejte psyllium nebo xantanovou gumu, sůl, prášek do pečiva a promíchejte. 
  2. Strouhanou mozzarellu nasypte do mísy a dejte do mikrovlnky rozehřát na minutu. Vyndejte, promíchejte a pokud je potřeba, dejte do mikrovlnky na dalších 30 sekund. 
  3. Do rozehřáté mozzarelly vmíchejte umletá semínka a vejce a smíchejte do kompaktní nelepivé hmoty. 
  4. Přendejte na pečící papír a těsto prohněťte rukou. 
  5. Přiklopte druhým pečícím papírem a těsto vyválejte na tenký plát, který potřete rajčatovým protlakem, položte na něj šunku a plátkový sýr a opatrně srolujte jako roládu. 
  6. Roládu nakrájejte na rolky vysoké zhruba 1,5 cm. 
  7. Dejte péct do trouby rozehřáté na 200 °C a pečte zhruba 25 minut do zlatova. 

Chutná teplé a asi i studené, ale to nemůžu říct s jistotou, u nás rolky zmizí dřív než stihnou úplně vychladnout. 

Nechte si chutnat!

  

Nutriční hodnoty celé dávky (berte orientačně – záleří na tom, jakou náplň použijete): 

E 5 970 KJ     S 18g    B 95g    T 93g 

 

  Chcete začít s LC a nevíte, jak na to? Stáhněte si zdarma e-mailový kurz Základy LC za 5 dní.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mohlo by vás také zajímat…

Slaný koláč s kapustou

Slaný koláč s kapustou

Jedno z těch jídel, která můžete neustále obměňovat, upéct s korpusem nebo bez, měnit sýry, přidat šunku, slaninu, houby, sušená rajčata, olivy, semínka nebo bylinky… Pokaždé to může být trochu jiné.  Je to jídlo, které chutná dobře teplé i studené. Můžete si ho vzít...

pokračovat ve čtení
Jak klíčit semínka k jídlu

Jak klíčit semínka k jídlu

Naklíčená semena jsou příjemným zpestřením stravy, zejména v zimě a časně na jaře. Obsahují enzymy v mnohem větším množství než kolik jich je v ovoci a zelenině, vitamíny (zejména B a C), velké množství minerálů, díky naklíčení jsou dobře stravitelná. Klíčit můžete...

pokračovat ve čtení
LC chleba / brusketa

LC chleba / brusketa

Je to chleba? Je to brusketa? Je to sýrová placka? Nevím. Každopádně je to fakt dobré, ochutnejte. Skvělá příloha k polévce nebo salátu, plná bílkovin i tuků. Takže z obyčejné zeleninové polévky nebo salátu máte plnohodnotný chod. Suroviny: 200g strouhané...

pokračovat ve čtení
Kuřecí maso s kokosovým mlékem

Kuřecí maso s kokosovým mlékem

Suroviny na 1 porci: 150g kuřecího prsa2 lžíce olivového nebo kokosového oleje250g mražené nebo čerstvé zeleniny ( mrkev, zelený hrášek, fazolové lusky, listový špenát, brokolici, vhodná je i cuketa, červená paprika...)100ml kvalitního kokosového mléka kousek (1 cm)...

pokračovat ve čtení