Pečená máslová dýně s parmazánem

Říj 5, 2018 | Low-Carb recepty

Tento recept je celkem bez práce a pokud nepočítám dobu pečení, je to rychlovka. Nejhorší na tom je loupání dýně. Tato vyřešíte použitím dýně hokaido, která se loupat nemusí, stačí dobře umýt.

Já mám raději dýni máslovou nebo muškátovou, obě ale mají dost tvrdou slupku a oloupat je, dá práci. Ostatní je ale brnkačka.

Takto upravená dýně se hodí jako samostatné jídlo nebo jako příloha k masu nebo rybě.

Suroviny:

1 dýně

parmazán (nebo jiný výrazný sýr)

olivový olej

Postup:

Dýni oloupeme a nakrájíme na kolečka tlustá zhruba 1 cm. Lehce osolíme, opepříme. Zakápneme olivovým olejem.  Pečeme v troubě o teplotě 180°c do měkka. Posypeme strouhaným parmazánem, necháme v troubě chviličku zapéct a podáváme.

Dobrou chuť!

Chcete začít s LC stravováním a nevíte, jak na to? Stáhněte si LC manuál zdarma.

Mohlo by vás také zajímat…

Čokoládový chia pudink

Čokoládový chia pudink

 Recept na chia pudink už tady na webu mám. Jde o chia pudink s mandlovým mlékem, včetně receptu na výrobu mandlového mléka.  S chia semínky můžete experimentovat, namočit je do mléka, smetany, kokosového mléka, jogurtu nebo použít různé ovocné šťávy.  Tento recept...

pokračovat ve čtení
Brokolicový chleba

Brokolicový chleba

Variabilní recept, který můžete obměňovat, přidat různé druhy sýrů, bylinky, koření. Upéct v tenké vrstvě nebo jako nákyp. Pokaždé to bude trochu jiné.  Nakrájené na plátky můžete zamrazit, opéct v toustovači, obložit šunkou, vajíčkem, sýrem, zeleninou, namazat...

pokračovat ve čtení