Tento recept je celkem bez práce a pokud nepočítám dobu pečení, je to rychlovka. Nejhorší na tom je loupání dýně. Tato vyřešíte použitím dýně hokaido, která se loupat nemusí, stačí dobře umýt.
Já mám raději dýni máslovou nebo muškátovou, obě ale mají dost tvrdou slupku a oloupat je, dá práci. Ostatní je ale brnkačka.
Takto upravená dýně se hodí jako samostatné jídlo nebo jako příloha k masu nebo rybě.
Suroviny:
1 dýně
parmazán (nebo jiný výrazný sýr)
olivový olej
Postup:
Dýni oloupeme a nakrájíme na kolečka tlustá zhruba 1 cm. Lehce osolíme, opepříme. Zakápneme olivovým olejem. Pečeme v troubě o teplotě 180°c do měkka. Posypeme strouhaným parmazánem, necháme v troubě chviličku zapéct a podáváme.
Dobrou chuť!
Chcete začít s LC stravováním a nevíte, jak na to? Stáhněte si LC manuál zdarma.