Krůtí maso se špagetovou dýní

Říj 4, 2018 | Low-Carb recepty

Tento recept vznikl, když jsem dostala chuť na asijská lepivá kuřecí křídla. Jenže jsem neměla křídla, ani některé další suroviny, která jsou v receptu.

Ale měla jsem krůtí stehenní řízky a špagetovou dýni, která se dá použít místo skleněných nudlí, tak jsem si říkala, že asijské chutě by se k ní hodily.

Takže vzniklo toto jídlo a podle mě se to dost povedlo. Navíc je to rychlovka, když nepočítám dobu pečení.

Suroviny:

700 g masa z krůtích stehen (vykostěné stehenní řízky)

2 stroužky česneku

1 cm čerstvého zázvoru (nakrájený na malé kousky)

2 lžíce  sójové omáčky (např. tamari)

2 lžíce rýžového octa

1 lžíce  rajčatového protlaku

1 sušená chilli paprička

1 lžíce přepuštěného másla nebo kokosového tuku

Sezam na posypání

1 špagetová dýně

Postup:

Maso nakrájejte na kostičky,  smíchejte s rozdrceným česnekem, sójovou omáčkou, rýžovým octem, protlakem, chilli vločkami a zázvorem.  Dejte do nádoby, přidejte lžíci přepuštěného másla nebo kokosového oleje a dejte péct do trouby vyhřáté na 190 °C  a pečte zhruba 40 minut.

Během pečení občas promíchejte.

Já peču zároveň se špagetovou dýní – tu ale přidávám později. Stačí péct cca 30 minut (podle velikosti.). Dýni umyjte a rozřízněte napůl. Položte na plech vyložený pečícím papírem rozříznutou stranou dolů. Upečte doměkka. Vyndejte a nechte lehce zchladnout. Vidličkou “vydlabejte” dužinu – budou se tvořit vlákna (špagety). Podle chuti případně lehce osolte.

Podávejte s masovou směsí.

Nechte si chutnat!

Chcete vědět, jak začít s nízkosacharidovým stravováním? 

Mohlo by vás také zajímat…

Čokoládový chia pudink

Čokoládový chia pudink

Recept na chia pudink už tady na webu mám. Jde o chia pudink s mandlovým mlékem, včetně receptu na výrobu mandlového mléka. Tento recept je ještě navíc s čokoládou.  S chia semínky můžete experimentovat, namočit je do mléka, smetany, kokosového mléka, jogurtu nebo...

pokračovat ve čtení
Sýrový Low Carb chleba

Sýrový Low Carb chleba

Dneska přidávám recept na jeden z mých oblíbených Low Carb chlebů. Po vychladnutí má dobrou strukturu, není mokrý, není vatový ani houbovitý (jak často Low Carb pečivo bývá).  Psyllium v chlebu podle mě není skoro cítít, ale pokud ho nemáte rádi, je možné, že vám...

pokračovat ve čtení
Brokolicový chleba

Brokolicový chleba

Variabilní recept, který můžete obměňovat, přidat různé druhy sýrů, bylinky, koření. Upéct v tenké vrstvě nebo jako nákyp. Pokaždé to bude trochu jiné.  Nakrájené na plátky můžete zamrazit, opéct v toustovači, obložit šunkou, vajíčkem, sýrem, zeleninou, namazat...

pokračovat ve čtení