Květákové muffiny

Říj 19, 2018 | Low-Carb recepty

Recept na jednoduchou a rychlou večeři. A pokud něco zbyde, můžete si to sníst ráno k snídani. Muffiny jsou dobré studené i teplé.

U nás teda byly děti nejdřív zklamané, že muffiny jsou slané, ale nakonec každý snědl několik muffinů.

Recept můžete obměňovat podle dostupných surovin, přidat třeba pokrájenou šunku, slaninu. Nebo přidat ještě nějakou další zeleninu.

 

Suroviny:

  • 1 menší květák
  • 4 vejce
  • 150g čedaru nebo jiného sýra 
  • sůl, pepř podle chuti 
  • zelená petrželka, pažitka, medvědí česnek, bylinky …
  • volitelně můžete posypat slunečnicovým nebo dýňovým semínkem

Postup:

Květák uvaříme do měkka. Já vařím raději na páře. Pokud vaříte ve vodě, nechte dobře okapat. Květák nakrájejte na menší kousky nebo rozmačkejte vidličkou, přidejte vejce, čedar nastrouhaný na hrubo, sůl, pepř a promíchejte. Solte podle druhu sýra, ať muffiny nepřesolíte. 

Zajímavá varianta vznikne, když květák rozmixujete a pak přidáte ostatní suroviny. 

Naplňte vymazané formičky na muffiny a pečte v troubě na 180°C zhruba 20 min (do ztuhnutí vajíčka). Před podáváním posypte pažitkou a petrželkou.

Dobrou chuť! 

Chcete vědět, jak začít s nízkosacharidovým stravováním (Low-Carb)? 

Mohlo by vás také zajímat…

Čokoládový chia pudink

Čokoládový chia pudink

Recept na chia pudink už tady na webu mám. Jde o chia pudink s mandlovým mlékem, včetně receptu na výrobu mandlového mléka. Tento recept je ještě navíc s čokoládou.  S chia semínky můžete experimentovat, namočit je do mléka, smetany, kokosového mléka, jogurtu nebo...

pokračovat ve čtení
Sýrový Low Carb chleba

Sýrový Low Carb chleba

Dneska přidávám recept na jeden z mých oblíbených Low Carb chlebů. Po vychladnutí má dobrou strukturu, není mokrý, není vatový ani houbovitý (jak často Low Carb pečivo bývá).  Psyllium v chlebu podle mě není skoro cítít, ale pokud ho nemáte rádi, je možné, že vám...

pokračovat ve čtení
Brokolicový chleba

Brokolicový chleba

Variabilní recept, který můžete obměňovat, přidat různé druhy sýrů, bylinky, koření. Upéct v tenké vrstvě nebo jako nákyp. Pokaždé to bude trochu jiné.  Nakrájené na plátky můžete zamrazit, opéct v toustovači, obložit šunkou, vajíčkem, sýrem, zeleninou, namazat...

pokračovat ve čtení