Recept na jednoduchou a rychlou večeři. A pokud něco zbyde, můžete si to sníst ráno k snídani. Muffiny jsou dobré studené i teplé.
U nás teda byly děti nejdřív zklamané, že muffiny jsou slané, ale nakonec každý snědl několik muffinů.
Recept můžete obměňovat podle dostupných surovin, přidat třeba pokrájenou šunku, slaninu. Nebo přidat ještě nějakou další zeleninu.
Suroviny:
- 1 menší květák
- 4 vejce
- 150g čedaru nebo jiného sýra
- sůl, pepř podle chuti
- zelená petrželka, pažitka, medvědí česnek, bylinky …
- volitelně můžete posypat slunečnicovým nebo dýňovým semínkem
Postup:
Květák uvaříme do měkka. Já vařím raději na páře. Pokud vaříte ve vodě, nechte dobře okapat. Květák nakrájejte na menší kousky nebo rozmačkejte vidličkou, přidejte vejce, čedar nastrouhaný na hrubo, sůl, pepř a promíchejte. Solte podle druhu sýra, ať muffiny nepřesolíte.
Zajímavá varianta vznikne, když květák rozmixujete a pak přidáte ostatní suroviny.
Naplňte vymazané formičky na muffiny a pečte v troubě na 180°C zhruba 20 min (do ztuhnutí vajíčka). Před podáváním posypte pažitkou a petrželkou.
Dobrou chuť!