Výborný koláč. Těsto je velmi nadýchané a strukturou se podle mě dost podobá klasickému litému těstu na buchtu. I když kdo ví, klasickou buchtu jsem už hodně dlouho neměla. Tak vyzkoušejte a dejte mi vědět, co myslíte vy.
Těsto se dá použít v kombinaci s jiným ovocem i jinou náplní. Pokud nejste strikně low-carb, ale třeba cukrfree, vyzkoušejte variantu se švestkama.
Suroviny:
70 g mandlové mouky (mandle namleté na jemno)
70g kokosové mouky (strouhaný kokos namletý na jemno)
1 lžička bezfosfátového prášku do pečiva
lžička mleté skořice
špetka soli
2 vejce
150g zakysané smetany nebo řeckého jogurtu (min. 10% tuku)
1 lžíce xylitolu (+ stévie) – já sladím málo, vy přislaďte podle chuti
ostružiny
na posypání – mandlové lupínky, pecanové ořechy nebo vlašské ořechy
Postup:
Suroviny na těsto smíchejte a vylijte na menší plech – můj má rozměry 25cm x 20cm. Poklaďte ovocem (LC ovoce, pro cukrfree variantu můžete i hrušky, švestky apod.). Posypejte nakrájenými ořechy nebo mandlovými lupínky.
Pečte v troubě na 180°C zhruba 30 min. Vyzkoušejte špejlí, jakmile vyjde suchá je upečeno.
Dobrou chuť!