Pečený cheesecake

  • by

I když někoho může odradit pečení cheesecaku ve vodní lázni, jde o jednoduchý a rychlý recept. Upéct se dá i jen tak normálně v troubě, ale pečení ve vodní lázni dodá chuť a sametovost. Samotná příprava je rychlovka, nejtěžší je odolat ochutnávání a vydržet, dokud se dort pořádně nezchladí.

Suroviny:

  • 250 g čerstvého sýra (goldessa, lučina…)
  • 150 g zakysané smetany 16%
  • 3 vejce
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • semínka z vanilkového lusku (extrakt z pravé vanilky)
  • špetka soli
  • 1 lžíce xylitolu + pár kapek stévie (upravte podle chuti, já sladím málo)

Postup: 

Suroviny vyndejte alespoň dvě hodiny předem a nechte je ohřát na pokojovou teplotu.

Všechny suroviny smíchejte v míse a ručním šlehačem vyšlehejte.

Máslem vymažte  dortovou formu (18cm) a zvenku jí dobře obalte alobalem.  Těsto nalijte do vymazané formy a tu vložte do pekáče s horkou vodou. Pečte v troubě na 150 °C 45 min. Poté troubu vypněte a koláč nechte v zavřené troubě 15 minut dojít. Nakonec troubu otevřete a koláč nechte v troubě zchladnout. Poté vychlaďte v lednici (ideálně přes noc).

Podávejte s přelivem z jahod, malin nebo rybízu nebo se šlehačkou.

 

Chcete se pustit do LC a nevíte, jak na to? Stáhněte si zdarma  Manuál LC. 

 

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *