Pečené krůtí stehno s dýňovou kaší

Led 29, 2019 | Low-Carb recepty

Pomalu pečené maso je jedno z mých oblíbených zimních jídel. A k tomu pečená zelenina. Občas ji rozmixuju a udělám pyré.

Zeleninu, ze které budete dělat na pyré, můžete uvařit, ale já ji většinou přidám péct k masu, má pak výraznější chuť.

Tentokrát jsem dělala dýňovou kaši. Mám raději máslovou dýni, není tak sladká jako třeba hokaido, ale musí se loupat.

Semínka máslové dýně nevyhazujte, mají tenkou slupku a po upražení chutnají moc dobře. Dám je vždycky na chvíli do trouby než trouchu zhnědnou a začnout být křupavá.

Dýně má celkem dost sacharidů (100g máslové dýně 12g sacharidů), ale pokud nejíte striktně keto a nepřeženete to s množstvím, můžete si dýni občas dát.

Suroviny:

  • 1 krůtí stehno 
  • Sůl, pepř, tymián, šalvěj, cibule
  • 400 g upečené máslové dýně
  • 60 ml Smetana ke šlehání
  • 20g Máslo

Postup:

Maso okořeňte a upečte v troubě do měkka. Já mám ráda pomalé pečení, peču při 150°C zhruba 2,5 hodiny. Maso je pak křehké a úplně se rozpadá. Peču v hliněném pekáči, nepřidávám žádný tuk.

Na posledních 30 minut přidejte dýni nakrájenou na menší kousky. Nechte dobře upéct. Pak dýni přendejte do nádoby, ve které se bude dobře mixovat. Já používám tyčový mixér. Přidám máslo a ohřátou smetanu ke šlehání a sůl a rozmixuju.

Dobrou chuť!

Chcete začít s nízkosacharidovým stravováním (Low-Carb) a nevíte, jak na to? Stáhněte si manuál zdarma .

Mohlo by vás také zajímat…

Čokoládový chia pudink

Čokoládový chia pudink

Recept na chia pudink už tady na webu mám. Jde o chia pudink s mandlovým mlékem, včetně receptu na výrobu mandlového mléka. Tento recept je ještě navíc s čokoládou.  S chia semínky můžete experimentovat, namočit je do mléka, smetany, kokosového mléka, jogurtu nebo...

pokračovat ve čtení
Sýrový Low Carb chleba

Sýrový Low Carb chleba

Dneska přidávám recept na jeden z mých oblíbených Low Carb chlebů. Po vychladnutí má dobrou strukturu, není mokrý, není vatový ani houbovitý (jak často Low Carb pečivo bývá).  Psyllium v chlebu podle mě není skoro cítít, ale pokud ho nemáte rádi, je možné, že vám...

pokračovat ve čtení
Brokolicový chleba

Brokolicový chleba

Variabilní recept, který můžete obměňovat, přidat různé druhy sýrů, bylinky, koření. Upéct v tenké vrstvě nebo jako nákyp. Pokaždé to bude trochu jiné.  Nakrájené na plátky můžete zamrazit, opéct v toustovači, obložit šunkou, vajíčkem, sýrem, zeleninou, namazat...

pokračovat ve čtení