Květákové „halušky“ s brynzou

Srp 1, 2018 | Low-Carb recepty

Pokud se vám někdy zasteskne po haluškách s brynzou, vyzkoušejte tuto Low-Carb variantu.  Brambory ani mouka do nízkosacharidového stravování nepatří, ale květák svou konzistencí i chutí halušky trochu připomíná.

Zde máte květákové halušky tak, jak je vařím já:

Suroviny pro 1 porci:

Půlka květáku (250g)

80g čerstvé brynzy

2 lžíce zakysané smetany

50g anglické slaniny

sůl

Postup:

Květák omyjte, rozdělte na růžičky a uvařte. Já zeleninu vařím nejraději v páře, není tak rozmočená a podle mne chutná líp a také si zachová více živin. Vy vařte tak, jak vám vyhovuje. Květák nerozvařte, měl by zůstat pevný. Pokud vaříte ve vodě, nechte květák dobře odkapat.

Než se květák uvaří, smíchejte čerstvou brynzu se zakysanou smetanou a slaninu opečte do křupava.

Uvařený květák rozmačkejte vidličkou na malé růžičky (zhruba o velikosti halušek), případně osolte podle chuti. Brynza i slanina bývají dost slané, tak opatrně.

Květák zalijte brynzou rozmíchanou se smetanou a posypejte slaninou.

Dobrou chuť!

Počet porcí:1                                            Doba přípravy: 20 minut 

Výživové hodnoty:                                 E 2 147 KJ    S 11g   B 29g    T 39g

Chutnalo vám a chcete se pustit do LC (nízkosacharidového) stravování? E-mailový kurz zdarma Základy LC za 5 dní vám s tím pomůže.

Mohlo by vás také zajímat…

Čokoládový chia pudink

Čokoládový chia pudink

 Recept na chia pudink už tady na webu mám. Jde o chia pudink s mandlovým mlékem, včetně receptu na výrobu mandlového mléka.  S chia semínky můžete experimentovat, namočit je do mléka, smetany, kokosového mléka, jogurtu nebo použít různé ovocné šťávy.  Tento recept...

pokračovat ve čtení
Brokolicový chleba

Brokolicový chleba

Variabilní recept, který můžete obměňovat, přidat různé druhy sýrů, bylinky, koření. Upéct v tenké vrstvě nebo jako nákyp. Pokaždé to bude trochu jiné.  Nakrájené na plátky můžete zamrazit, opéct v toustovači, obložit šunkou, vajíčkem, sýrem, zeleninou, namazat...

pokračovat ve čtení