Květákové „halušky“ s brynzou

Srp 1, 2018 | Low-Carb recepty

Pokud se vám někdy zasteskne po haluškách s brynzou, vyzkoušejte tuto Low-Carb variantu.  Brambory ani mouka do nízkosacharidového stravování nepatří, ale květák svou konzistencí i chutí halušky trochu připomíná.

Zde máte květákové halušky tak, jak je vařím já:

Suroviny pro 1 porci:

Půlka květáku (250g)

80g čerstvé brynzy

2 lžíce zakysané smetany

50g anglické slaniny

sůl

Postup:

Květák omyjte, rozdělte na růžičky a uvařte. Já zeleninu vařím nejraději v páře, není tak rozmočená a podle mne chutná líp a také si zachová více živin. Vy vařte tak, jak vám vyhovuje. Květák nerozvařte, měl by zůstat pevný. Pokud vaříte ve vodě, nechte květák dobře odkapat.

Než se květák uvaří, smíchejte čerstvou brynzu se zakysanou smetanou a slaninu opečte do křupava.

Uvařený květák rozmačkejte vidličkou na malé růžičky (zhruba o velikosti halušek), případně osolte podle chuti. Brynza i slanina bývají dost slané, tak opatrně.

Květák zalijte brynzou rozmíchanou se smetanou a posypejte slaninou.

Dobrou chuť!

Počet porcí:1                                            Doba přípravy: 20 minut 

Výživové hodnoty:                                 E 2 147 KJ    S 11g   B 29g    T 39g

Chutnalo vám a chcete se pustit do LC (nízkosacharidového) stravování? E-mailový kurz zdarma Základy LC za 5 dní vám s tím pomůže.

Mohlo by vás také zajímat…

Slaný koláč s kapustou

Slaný koláč s kapustou

Jedno z těch jídel, která můžete neustále obměňovat, upéct s korpusem nebo bez, měnit sýry, přidat šunku, slaninu, houby, sušená rajčata, olivy, semínka nebo bylinky… Pokaždé to může být trochu jiné.  Je to jídlo, které chutná dobře teplé i studené. Můžete si ho vzít...

pokračovat ve čtení
Jak klíčit semínka k jídlu

Jak klíčit semínka k jídlu

Naklíčená semena jsou příjemným zpestřením stravy, zejména v zimě a časně na jaře. Obsahují enzymy v mnohem větším množství než kolik jich je v ovoci a zelenině, vitamíny (zejména B a C), velké množství minerálů, díky naklíčení jsou dobře stravitelná. Klíčit můžete...

pokračovat ve čtení
LC chleba / brusketa

LC chleba / brusketa

Je to chleba? Je to brusketa? Je to sýrová placka? Nevím. Každopádně je to fakt dobré, ochutnejte. Skvělá příloha k polévce nebo salátu, plná bílkovin i tuků. Takže z obyčejné zeleninové polévky nebo salátu máte plnohodnotný chod. Suroviny: 200g strouhané...

pokračovat ve čtení