Pokud se vám někdy zasteskne po haluškách s brynzou, vyzkoušejte tuto Low-Carb variantu. Brambory ani mouka do nízkosacharidového stravování nepatří, ale květák svou konzistencí i chutí halušky trochu připomíná.
Zde máte květákové halušky tak, jak je vařím já:
Suroviny pro 1 porci:
Půlka květáku (250g)
80g čerstvé brynzy
2 lžíce zakysané smetany
50g anglické slaniny
sůl
Postup:
Květák omyjte, rozdělte na růžičky a uvařte. Já zeleninu vařím nejraději v páře, není tak rozmočená a podle mne chutná líp a také si zachová více živin. Vy vařte tak, jak vám vyhovuje. Květák nerozvařte, měl by zůstat pevný. Pokud vaříte ve vodě, nechte květák dobře odkapat.
Než se květák uvaří, smíchejte čerstvou brynzu se zakysanou smetanou a slaninu opečte do křupava.
Uvařený květák rozmačkejte vidličkou na malé růžičky (zhruba o velikosti halušek), případně osolte podle chuti. Brynza i slanina bývají dost slané, tak opatrně.
Květák zalijte brynzou rozmíchanou se smetanou a posypejte slaninou.
Dobrou chuť!
Počet porcí:1 Doba přípravy: 20 minut
Výživové hodnoty: E 2 147 KJ S 11g B 29g T 39g