Candát na másle a květáková kaše

Čvc 31, 2018 | Low-Carb recepty

Pokud máte rádi ryby, vyzkoušejte tohle jednoduché a rychlé jídlo. Ryby jsou zdravé a květáková kaše je snad ještě lepší než ta bramborová.


Suroviny (1 porce):

Čtvrtka menšího květáku

30 -50 ml smetany ke šlehání

1 lžíce másla

sůl, muškátový oříšek

150g čerstvého candáta

1 lžíce olivového oleje

1 lžíce másla

sůl, pepř, případně bylinky – tymián, rozmarýn

citron


Postup: 

Květák dobře umyjeme a rozdělíme na růžičky. Uvaříme do měkka. Já zeleninu vařím nejraději v páře. Uvařený květák pak vložím do vyšší nádoby a tyčovým mixérem umixuji s máslem a smetanou do hladka. Smetanu přidávejte postupně, ať se vám podaří hustota kaše podle vás.

Pokud květák vaříte ve vodě, dobře slijte, smíchejte s máslem a smetanou a rozmixujte nebo rozšťouchejte, podle toho, jestli chcete hrubší konzistenci nebo úplně hladkou kaši. Nezapomeňte osolit. Já přidávám špetku muškátového oříšku.

Než se uvaří květák, nachystejte si candáta. Na pánvi rozehřejte olivový olej a máslo. Omytý a osušený filet vložte do oleje nejprve kůží dospod, opečte a  poté otočte a nechte minutku dojít.

Solím a opepřím až na talíři. Můžete zakápnout citronem.

Servírujte s květákovou kaší. Dobrou chuť!

Chutnají vám LC jídla a chcete také začít s nízkosacharidovým stravováním? Začněte LC Manuálem zdarma. 


 

 

Mohlo by vás také zajímat…

Čokoládový chia pudink

Čokoládový chia pudink

 Recept na chia pudink už tady na webu mám. Jde o chia pudink s mandlovým mlékem, včetně receptu na výrobu mandlového mléka.  S chia semínky můžete experimentovat, namočit je do mléka, smetany, kokosového mléka, jogurtu nebo použít různé ovocné šťávy.  Tento recept...

pokračovat ve čtení
Brokolicový chleba

Brokolicový chleba

Variabilní recept, který můžete obměňovat, přidat různé druhy sýrů, bylinky, koření. Upéct v tenké vrstvě nebo jako nákyp. Pokaždé to bude trochu jiné.  Nakrájené na plátky můžete zamrazit, opéct v toustovači, obložit šunkou, vajíčkem, sýrem, zeleninou, namazat...

pokračovat ve čtení