Pokud máte rádi ryby, vyzkoušejte tohle jednoduché a rychlé jídlo. Ryby jsou zdravé a květáková kaše je snad ještě lepší než ta bramborová.
Suroviny (1 porce):
Čtvrtka menšího květáku
30 -50 ml smetany ke šlehání
1 lžíce másla
sůl, muškátový oříšek
150g čerstvého candáta
1 lžíce olivového oleje
1 lžíce másla
sůl, pepř, případně bylinky – tymián, rozmarýn
citron
Postup:
Květák dobře umyjeme a rozdělíme na růžičky. Uvaříme do měkka. Já zeleninu vařím nejraději v páře. Uvařený květák pak vložím do vyšší nádoby a tyčovým mixérem umixuji s máslem a smetanou do hladka. Smetanu přidávejte postupně, ať se vám podaří hustota kaše podle vás.
Pokud květák vaříte ve vodě, dobře slijte, smíchejte s máslem a smetanou a rozmixujte nebo rozšťouchejte, podle toho, jestli chcete hrubší konzistenci nebo úplně hladkou kaši. Nezapomeňte osolit. Já přidávám špetku muškátového oříšku.
Než se uvaří květák, nachystejte si candáta. Na pánvi rozehřejte olivový olej a máslo. Omytý a osušený filet vložte do oleje nejprve kůží dospod, opečte a poté otočte a nechte minutku dojít.
Solím a opepřím až na talíři. Můžete zakápnout citronem.
Servírujte s květákovou kaší. Dobrou chuť!
Chutnají vám LC jídla a chcete také začít s nízkosacharidovým stravováním? Začněte LC Manuálem zdarma.