Tohle jídlo vzniklo vlastně náhodou – z toho, co jsem po víkendu našla v lednici. Různé varianty karbanátků jsou vděčné jídlo, které chutná teplé i studené a dá se vzít s sebou do práce nebo třeba někam na výlet. A pokaždé může chutnat trochu jinak. Občas do masa přidávám sýr. Mám ráda i karbanátky s brokolicí nebo kapustou.
Tentokrát byl doma zbytek kysaného zelí, takže jsem k masu přidala to. A nebylo to vůbec špatné.
Suroviny:
- 500g vepřového mletého masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 200g kysaného zelí
- 1 vejce
- Sůl. pepř
- 2 lžíce sádla na smažení
Postup:
Zelí slijeme a nakrájíme na menší kousky. Cibuli nakrájíme najemno, česnek oloupeme a prolisujeme. Mleté vepřové maso osolíme, opepříme, smícháme s vejcem, zelím, česnekem a cibulí. Tvarujeme malé karbanátky, které smažíme na pánvi. Můžeme i upéct v troubě na plechu vyloženém pečícím papírem (bez přidaného sádla). Dobrou chuť!
Jako příloha se hodí různé zeleninové hranolky, květákové pyré nebo salát z hlávkového zelí.
Nutriční hodnoty: E 4 322 Kj S 15g B 100g T 64g
+ pokud smažíte na sádle (2 lžíce sádla) E 4 938Kj S15g B 101g T 80g