Slané muffiny s brokolicí

Led 24, 2020 | Low-Carb recepty

Opět jedno z rychlých jídel, která se dají jíst teplá i studená, takže si je můžete vzít s sebou do práce nebo na výlet. Stačí doplnit listovým salátem nebo rychlokvašenou zeleninou a máte dobrou snídani nebo večeři. Suroviny: 
  • 200g brokolice
  • 100g lučiny 
  • 100g tvrdého sýra 45% (eidam, čedar apod.)
  • 2 vejce
  • Sůl, pepř, nasekané bylinky
Postup: 
  1. Brokolici umyjte a krátce povařte ve vodě nebo na páře. Nerozvařte ji, potřebujeme, aby byla stále pevná. 
  2. Vymažte formu na muffiny, můžete ji vysypat sezamovým semínkem, ale není to nutné. Můžete použít i malý pekáček nebo jinou formu. 
  3. Rozehřejte troubu na 180°C. 
  4. V míse smíchejte nastrouhaný tvrdý sýr, lučinu, vejce. Malinko osolte (podle slanosti sýra), opepřete, přidejte sekané bylinky podle chuti. 
  5. Brokolici slijte a nasekejte na drobno, přidejte do směsi vajec a sýra. 
  6. Naplňte formičky a dejte do trouby. Pečte zhruba 20 minut podle velikosti formy. 
  7. Podávejte s listovým salátem nebo rychlokvašenou zeleninou.
Nutriční hodnoty: E: 3 695 KJ   S 15g B 52g T 67g  Doba přípravy: 35 minut 

Chutnalo vám a chcete také začít s LC stravováním? Začněte zde 

Mohlo by vás také zajímat…

Čokoládový chia pudink

Čokoládový chia pudink

Recept na chia pudink už tady na webu mám. Jde o chia pudink s mandlovým mlékem, včetně receptu na výrobu mandlového mléka. Tento recept je ještě navíc s čokoládou.  S chia semínky můžete experimentovat, namočit je do mléka, smetany, kokosového mléka, jogurtu nebo...

pokračovat ve čtení
Sýrový Low Carb chleba

Sýrový Low Carb chleba

Dneska přidávám recept na jeden z mých oblíbených Low Carb chlebů. Po vychladnutí má dobrou strukturu, není mokrý, není vatový ani houbovitý (jak často Low Carb pečivo bývá).  Psyllium v chlebu podle mě není skoro cítít, ale pokud ho nemáte rádi, je možné, že vám...

pokračovat ve čtení
Brokolicový chleba

Brokolicový chleba

Variabilní recept, který můžete obměňovat, přidat různé druhy sýrů, bylinky, koření. Upéct v tenké vrstvě nebo jako nákyp. Pokaždé to bude trochu jiné.  Nakrájené na plátky můžete zamrazit, opéct v toustovači, obložit šunkou, vajíčkem, sýrem, zeleninou, namazat...

pokračovat ve čtení