Skořicoví šneci

Zář 18, 2018 | Low-Carb recepty

Skořicové šneky z kynutého těsta znáte určitě všichni. Běžně si je kupujeme v pekárnách, když máme hlad nebo nás honí mlsná. My teda už ne, že? Nejen, že klasické pečivo nejíme, ale mlsná už nás nehoní :-).

Ale pokud se vám přeci jen po šnecích stýská nebo chcete nějakou změnu třeba k snídani, udělejte si LC variantu. Není to nic těžkého a věřím, že si pochutnáte.

Upečení šneci vydrží pár dní v lednici, můžete je i zamrazit a před podáváním lehce rozpéct v troubě.

Základem je klasické „fat-head“ těsto, ze kterého se v low-carb dělá sladké i slané pečivo a které se používá i jako základ na pizzu.

Do těsta se místo mouky dává mandlová nebo kokosová mouka. Já v tomto případě použila kokosovou mouku. Pokud byste chtěli použít mandlovou mouku, budete jí potřebovat víc, protože míň saje než mouka kokosová.

 Suroviny (asi 7 malých šneků):

těsto:

125g strouhané mozzarelly

20g lučiny nebo jiného čerstvého sýra

2 lžičky xylitolu (můžete nahradit stévií)

30g kokosové mouky (strouhaný kokos rozemelu v mlýnku na kávu na jemno)

1 lžička vinného kamene (prášku do pečiva)

špetka soli

1 větší vejce

náplň:

2 lžičky mleté skořice

1 lžička xylitolu

1 lžíce másla

Poleva:

1 lžíce lučiny nebo jiného čerstvého sýra

kapka stévie

1 lžíce šlehačky

Postup: 

V hrnci na malém plameni rozehřejte mozzarellu, lučinu a xylitol. Míchejte, dokud se vše nerozpustí. Sundejte z plamene a nechte lehce zchladnout.

Kokosovou mouku smícháme s vinným kamenem a špetkou soli a vmícháme do „těsta“. Já to dělám v tom samém hrnci. Nakonec vmícháme vejce – pozor těsto musí být vychladlé a vejce by mělo mít pokojovou teplotu, aby se těsto nesrazilo.

Propracujeme těsto, mělo by být pružné a držet tvar. Pokud se vám zdá řídké, musíte přidat kokosovou mouku nebo lžičku psyllia. Husté těsto můžete naředit šlehačkou.

Těsto vyklopíme na pečící papír, přiklopíme druhým pečícím papírem a vyválíme tenký plát. Vrchní pečící papír sundáme. Mezitím rozehřejeme máslo s xylitolem a skořicí a rozetřeme na těsto. Pokud chcete, můžete posypat i nakrájenými ořechy nebo mandlemi.

Nyní máslo dobře rozetřeme na vyválené těsto a opatrně pomocí spodního pečícího papíru srolujeme roládu. Nakrájíme na kolečko o šířce asi 1 cm a dáme do trouby upéct (180 °C asi 15 minut). Necháme vychladnout n plechu. Případně zdobíme polevou – smíchame lučinu, šlehačku a sladidlo a šneky potřeme.

Šneky můžete plnit i sekanými ořechy nebo v másle rozpusti místo skořice 70% čokoládu nebo kakao. Jistě máte své oblíbené variaty šneků, s tím si určitě poradíte.

Dobrou chuť!

Láká vás Low-Carb (nízkosacharidové) stravování, ale nevíte, jak na to? Návod krok za krokem najdete zde. 

Mohlo by vás také zajímat…

Čokoládový chia pudink

Čokoládový chia pudink

Recept na chia pudink už tady na webu mám. Jde o chia pudink s mandlovým mlékem, včetně receptu na výrobu mandlového mléka. Tento recept je ještě navíc s čokoládou.  S chia semínky můžete experimentovat, namočit je do mléka, smetany, kokosového mléka, jogurtu nebo...

pokračovat ve čtení
Sýrový Low Carb chleba

Sýrový Low Carb chleba

Dneska přidávám recept na jeden z mých oblíbených Low Carb chlebů. Po vychladnutí má dobrou strukturu, není mokrý, není vatový ani houbovitý (jak často Low Carb pečivo bývá).  Psyllium v chlebu podle mě není skoro cítít, ale pokud ho nemáte rádi, je možné, že vám...

pokračovat ve čtení
Brokolicový chleba

Brokolicový chleba

Variabilní recept, který můžete obměňovat, přidat různé druhy sýrů, bylinky, koření. Upéct v tenké vrstvě nebo jako nákyp. Pokaždé to bude trochu jiné.  Nakrájené na plátky můžete zamrazit, opéct v toustovači, obložit šunkou, vajíčkem, sýrem, zeleninou, namazat...

pokračovat ve čtení