Semínkové krekry

  • by

Tyto krekry jsou skvělé k různým pomazánkám, ale i samotné. Výborně se hodí na cesty. Můžete obměňovat příchutě, přidávat koření, bylinky, posypat nastrouhaným sýrem. Zkrátka si s těmito krekry můžete vyhrát podle fantazie.

Suroviny:

3 bílky  

50g mletého lněného semínka

50g slunečnicového semínka (nemleté)

50g dýňového semínka (nemleté)

50g sezamového semínka

½ lžičky soli

Můžete přidat koření nebo bylinky podle chuti: drcený kmín, mletou papriku, provensálské koření, tymián, rozmarýn apod.

nebo 50g strouhaného tvrdého sýra (čedar, parmazán /grana padano)

Postup:

Z bílků vyšlehejte tuhý sníh. Lněné semínko umelte v mlýnku na kávu. Jde to i dobrým tyčovým mixérem – mixujte v úzké vysoké nádobě, jinak budete mít lněné semínko po celé kuchyni. Ostatní semínka můžeme použít celá nebo lehce posekaná.

Všechna semínka, sůl a případně koření opatrně vmíchejte do tuhého sněhu.

Těsto rozetřete na plech vyložený pečícím papírem v co nejtenčí vrstvě. Těsto nožem nakrájejte na řádky /obdélníky / čtverečky podle toho, jaký tvar krekrů chcete mít. Pokud přidáváte strouhaný sýr, můžete s ním krekry posypat nebo ho zamíchat přímo do těsta. 

Pečte v troubě na 160 °C zhruba 25 min. Upečené krekry mají lehce hnědou barvu, jsou křupavé a jdou dobře nalámat podle naznačených řezů.

A pokud nevíte, jak zpracovat žloutky, vyzkoušejte třeba vanilkový LC pudink. 

Doba přípravy: 7 minut + doba pečení 25 min

Výživové hodnoty základní verze bez sýra:

E 4 916 KJ      S 11G     B  64g     T 97g

 

 

Chcete začít s nízkosacharidovým stravováním? Jak na to se dozvíte zde. 

 

Tags:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *