Suroviny:
800g cukety nastouhavé na jemno
4 vejce
200g tvrdého sýra 45% (eidam, gouda, chedar)
1 lžička soli
pepř
bylinky – petrželka, pažitka, libeček apod.
4 stroužky česneku
2 lžíce olivového oleje
Postup:
Cuketu nastrouhejte na jemno, osolte a nechte v cedníku dobře vykapat.
Nastrouhejte sýr, nasekejte bylinky.
Vykapanou a vymačkanou cuketu smíchejte s vajíčky, sýrem a olejem. Přidejte pepř, bylinky a prolisovaný česnek. Dosolte podle chuti.
Smíchejte a těsto vylijete do vymazaného pekáčku. Pečte při 180°C zhruba 30 minut – dokud povrch nezezlátne.
Do nádivky můžete přidat podle chuti slaninu, uzené maso, sušená rajčata, olivy. Nádivka je dobrá teplá i studená a můžete si ji vzít s sebou na cesty nebo do práce.
Baví vás LC recepty a chcete s tímto stravováním začít? E-mailový kurz Základy LC za 5 dní vás provede prvními kroky tohoto stravování.