Low Carb cuketová nádivka

Suroviny:

800g cukety nastouhavé na jemno

4 vejce

200g tvrdého sýra 45% (eidam, gouda, chedar)

1 lžička soli

pepř

bylinky – petrželka, pažitka, libeček apod.

4 stroužky česneku

2 lžíce olivového oleje

 

Postup: 

Cuketu nastrouhejte na jemno, osolte a nechte v cedníku dobře vykapat.

Nastrouhejte sýr, nasekejte bylinky.

Vykapanou a vymačkanou cuketu smíchejte s vajíčky, sýrem a olejem. Přidejte pepř, bylinky a prolisovaný česnek. Dosolte podle chuti.

Smíchejte a těsto vylijete do vymazaného pekáčku. Pečte při 180°C zhruba 30 minut – dokud povrch nezezlátne.

Do nádivky můžete přidat podle chuti slaninu, uzené maso, sušená rajčata, olivy. Nádivka je dobrá teplá i studená a můžete si ji vzít s sebou na cesty nebo do práce.

 

Baví vás LC recepty a chcete s tímto stravováním začít? LC průvodce a jídelníček na 14 dní vám pomůže v začátcích tohoto stravování.

1 thought on “Low Carb cuketová nádivka”

  1. Dily dceri,ktera je diabeticka, tak o tom neco vim,protoze ve na tomto stravovani uz skoro rok a moc si to chvali, a protoze mam prazdniny a nemusim chodit do skolni jidelny, tak se na to podivam.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *