Květákové „rizoto“ s krůtím masem

  • by

Květák se dá v LC  dobře použít jako příloha, třeba jako květákové pyré a nebo jako „rýže“. Dají se s něj udělat různé placky, základ na pizzu nebo ho zapéct v nejrůznějších kombinacích.

Dneska si uvaříme květákové „rizoto“. Je to další z jídel, které můžete do nekonečna obměňovat, přidávat koření a bylinky, vynechat maso. Přidat vejce nebo mozzarellu. Prostě fantazii se meze nekladou.

Já dneska uvařím rizoto s krůtím masem a parmazánem.

 

Suroviny: 

250g květáku

150g krůtího prsa

půlka menší cibule

15g sádla nebo ghí

1 stroužek česneku

20g parmazánu (Gran Moravia, Grana Padano)

kurkuma, sůl, pepř, šalvěj, tymián

 

 

 

Postup: 

Květák nastrouhejte na struhadle nahrubo. Dělejte to raději v hlubší větší míse, protože květák lítá všude okolo. Pokud máte nějakého robota, můžete květák nasekat v robotu na zrníčka velikosti rýže. Mně přijde rychlejší květák nastrouhat.

Krůtí prsa nakrájejte na nudličky, cibuli na drobno a česnek na kolečka.

Rozehřejte pánev s těžkým dnem a rozehřejte na ní sádlo. Krůtí prsa osolte a zprudka je opečte. Vyndejte z pánve na talíř a nechte chvíli odpočinout.

Mezitím do stejné pánve se zbytkem tuku dejte cibuli a česnek a restujte je na mírnějším plameni. Přidejte kurkumu a za stálého míchání nechte rozvonět. Míchejte, ať se kurkuma nespálí. Přidejte květák, osolte, opepřete, přidejte bylinky a opečené maso.

Na mírném plameni duste, dokud není maso měkké a květák uvařený tak akorát.

Podávejte s nastrouhaným parmazánem.

Počet porcí: 1                                                                     Doba přípravy: 20 minut

Nutriční hodnoty:  1 940 KJ     S 16g   B 46g   T 23g

 

Chcete se také pustit do Low-Carb stravování a nevíte, jak na to? Stáhněte si Manuál LC zdarma.

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *