Květáková polévka se sýrem

Lis 5, 2018 | Low-Carb recepty

Letos v létě byl květák téměř nedostatkové zboží, zato teď je všude květáku spousta a za mnohem lepší ceny než v létě, tak  využívám poslední možnosti si ho užít.

Takže je u nás teď květák téměř denně.  Dneska si uvaříme sytou Low-Carb  polévku z květáku.

Suroviny:

1 menší květák

1 cibule

2 stroužky česneku

2 lžíce másla (nebo olivového oleje)

1 zakysaná smetana (16%)

150g tvrdého sýra (čedar)

1 litr vývaru (hovězí, kuřecí) nebo vody

Sůl, muškátový oříšek

Zelená petrželka, pažitka

Postup:

Na másle opečeme cibulku a nakrájený česnek, přidáme květák, který jsme dobře umyli a rozdělili na malé růžičky. Zalijeme vývarem a vaříme dokud květák nezměkne. Osolíme, přidáme muškátový oříšek

Přidáme zakysanou smetanu a prohřejeme, už nevaříme. Menší část polévky můžeme rozmixovat a polévku tak zahustit. Rozlijeme do talířů a pořádně posypeme strouhaným čedarem. Ozdobíme petrželkou nebo pažitkou.

Dobrou chuť!

Baví vás nízkosacharidové (Low-Carb) recepty, ale nevíte, jak začít s tímto stylem stravování?

Stáhněte si e-mailový kurz základy  Low-Carb zdarma!

Mohlo by vás také zajímat…

Čokoládový chia pudink

Čokoládový chia pudink

Recept na chia pudink už tady na webu mám. Jde o chia pudink s mandlovým mlékem, včetně receptu na výrobu mandlového mléka. Tento recept je ještě navíc s čokoládou.  S chia semínky můžete experimentovat, namočit je do mléka, smetany, kokosového mléka, jogurtu nebo...

pokračovat ve čtení
Sýrový Low Carb chleba

Sýrový Low Carb chleba

Dneska přidávám recept na jeden z mých oblíbených Low Carb chlebů. Po vychladnutí má dobrou strukturu, není mokrý, není vatový ani houbovitý (jak často Low Carb pečivo bývá).  Psyllium v chlebu podle mě není skoro cítít, ale pokud ho nemáte rádi, je možné, že vám...

pokračovat ve čtení
Brokolicový chleba

Brokolicový chleba

Variabilní recept, který můžete obměňovat, přidat různé druhy sýrů, bylinky, koření. Upéct v tenké vrstvě nebo jako nákyp. Pokaždé to bude trochu jiné.  Nakrájené na plátky můžete zamrazit, opéct v toustovači, obložit šunkou, vajíčkem, sýrem, zeleninou, namazat...

pokračovat ve čtení