Kuřecí maso s kokosovým mlékem

Suroviny na 1 porci:

  • 150g kuřecího prsa
  • 2 lžíce olivového nebo kokosového oleje
  • 250g mražené nebo čerstvé zeleniny ( já měla mrkev, hrášek, fazolové lusky, listový špenát), vhodná je i cuketa, červená paprika
  • 100ml kvalitního kokosového mléka
  • kousek (1 cm) čerstvého zázvoru, stroužek česneku
  • 1/2 lžičky kurkumy, 1/2 lžičky římského kmínu, 1/2 lžičky skořice, 1/4 lžičky mletých koriandrových semínek nebo použijte koupené kari koření
  • citronová nebo limetková šťáva
  • sůl, případně čerstvý koriandr nebo petrželka, chilli paprička

Postup:

  1. Kuřecí prso umyjte a nakrájejte na menší kousky.
  2. Zázvor a česnek oloupejte a nakrájejte na kousky.
  3. Pokud máte čerstvou zeleninu, omyjte ji, očistěte a nakrájejte na kousky. Pokud použijete mraženou zeleninu, máte to jednodušší.
  4. Na pánvi rozehřejte lžíci oleje a zprudka opečte maso.
  5. V druhé pánvi nebo šiřším kastrolu rozehřejte druhou lžíci oleje a nechte rozehřát. Přidejte zázvor, česnek a ostatní koření a krátce orestujte, dokud se nerozvoní. Míchejte a koření nespalte, ať nezhořkne.
  6. Do pánve s kořením přidejte zeleninu, ještě krátce orestujte a zalijte kokosovým mlékem. Přidejte maso, osolte a dochuťte citronovou šťávou a krátce povařte než zelenina změkne.
  7. Před podáváním můžete dochutit čerstvým koriandrem nebo petrželkou. Jako příloha se hodí květáková rýže, cuketové špagety nebo vyzkoušejte shirataki nudle – ty si nejprve vyzkoušejte, ne každému chutnají. Na jídle si pochutnáte i jen tak, bez přílohy, zeleniny je dost a jídlo vás zasytí.

Počet porcí: 1

Nutriční hodnoty: E 2 610KJ S 19g B 41g T 42g

Začínáte s Low-Carb stravováním a nevíte, jak na to? E-mailový kurz Základy LC vás zdarma provede prvními kroky.