Kuřecí maso s kokosovým mlékem

Zář 4, 2020 | Low-Carb recepty

Suroviny na 1 porci:

  • 150g kuřecího prsa
  • 2 lžíce olivového nebo kokosového oleje
  • 250g mražené nebo čerstvé zeleniny ( mrkev, zelený hrášek, fazolové lusky, listový špenát, brokolici, vhodná je i cuketa, červená paprika…)
  • 100ml kvalitního kokosového mléka
  • kousek (1 cm) čerstvého zázvoru, stroužek česneku
  • 1/2 lžičky kurkumy, 1/2 lžičky římského kmínu, 1/2 lžičky skořice, 1/4 lžičky mletých koriandrových semínek nebo použijte koupené kari koření
  • citronová nebo limetková šťáva
  • sůl, případně čerstvý koriandr nebo petrželka, chilli paprička

Postup:

  1. Kuřecí prso umyjte a nakrájejte na menší kousky.
  2. Zázvor a česnek oloupejte a nakrájejte na kousky.
  3. Pokud máte čerstvou zeleninu, omyjte ji, očistěte a nakrájejte na kousky. Pokud použijete mraženou zeleninu, máte to jednodušší.
  4. Na pánvi rozehřejte lžíci oleje a zprudka opečte maso.
  5. V druhé pánvi nebo šiřším kastrolu rozehřejte druhou lžíci oleje a nechte rozehřát. Přidejte zázvor, česnek a ostatní koření a krátce orestujte, dokud se nerozvoní. Míchejte a koření nespalte, ať nezhořkne.
  6. Do pánve s kořením přidejte zeleninu, ještě krátce orestujte a zalijte kokosovým mlékem. Přidejte maso, osolte a dochuťte citronovou šťávou a krátce povařte než zelenina změkne.
  7. Před podáváním můžete dochutit čerstvým koriandrem nebo petrželkou. Jako příloha se hodí květáková rýže, cuketové špagety nebo vyzkoušejte shirataki nudle – ty si nejprve vyzkoušejte, ne každému chutnají. Na jídle si pochutnáte i jen tak, bez přílohy, zeleniny je dost a jídlo vás zasytí.

Počet porcí: 1

Nutriční hodnoty: E 2 610KJ S 19g B 41g T 42g

Začínáte s Low-Carb stravováním a nevíte, jak na to? E-mailový kurz Základy LC vás zdarma provede prvními kroky.

Mohlo by vás také zajímat…

Slaný koláč s kapustou

Slaný koláč s kapustou

Jedno z těch jídel, která můžete neustále obměňovat, upéct s korpusem nebo bez, měnit sýry, přidat šunku, slaninu, houby, sušená rajčata, olivy, semínka nebo bylinky… Pokaždé to může být trochu jiné.  Je to jídlo, které chutná dobře teplé i studené. Můžete si ho vzít...

pokračovat ve čtení
Jak klíčit semínka k jídlu

Jak klíčit semínka k jídlu

Naklíčená semena jsou příjemným zpestřením stravy, zejména v zimě a časně na jaře. Obsahují enzymy v mnohem větším množství než kolik jich je v ovoci a zelenině, vitamíny (zejména B a C), velké množství minerálů, díky naklíčení jsou dobře stravitelná. Klíčit můžete...

pokračovat ve čtení
LC chleba / brusketa

LC chleba / brusketa

Je to chleba? Je to brusketa? Je to sýrová placka? Nevím. Každopádně je to fakt dobré, ochutnejte. Skvělá příloha k polévce nebo salátu, plná bílkovin i tuků. Takže z obyčejné zeleninové polévky nebo salátu máte plnohodnotný chod. Suroviny: 200g strouhané...

pokračovat ve čtení