Suroviny na 1 porci:
- 150g kuřecího prsa
- 2 lžíce olivového nebo kokosového oleje
- 250g mražené nebo čerstvé zeleniny ( mrkev, zelený hrášek, fazolové lusky, listový špenát, brokolici, vhodná je i cuketa, červená paprika…)
- 100ml kvalitního kokosového mléka
- kousek (1 cm) čerstvého zázvoru, stroužek česneku
- 1/2 lžičky kurkumy, 1/2 lžičky římského kmínu, 1/2 lžičky skořice, 1/4 lžičky mletých koriandrových semínek nebo použijte koupené kari koření
- citronová nebo limetková šťáva
- sůl, případně čerstvý koriandr nebo petrželka, chilli paprička
Postup:
- Kuřecí prso umyjte a nakrájejte na menší kousky.
- Zázvor a česnek oloupejte a nakrájejte na kousky.
- Pokud máte čerstvou zeleninu, omyjte ji, očistěte a nakrájejte na kousky. Pokud použijete mraženou zeleninu, máte to jednodušší.
- Na pánvi rozehřejte lžíci oleje a zprudka opečte maso.
- V druhé pánvi nebo šiřším kastrolu rozehřejte druhou lžíci oleje a nechte rozehřát. Přidejte zázvor, česnek a ostatní koření a krátce orestujte, dokud se nerozvoní. Míchejte a koření nespalte, ať nezhořkne.
- Do pánve s kořením přidejte zeleninu, ještě krátce orestujte a zalijte kokosovým mlékem. Přidejte maso, osolte a dochuťte citronovou šťávou a krátce povařte než zelenina změkne.
- Před podáváním můžete dochutit čerstvým koriandrem nebo petrželkou. Jako příloha se hodí květáková rýže, cuketové špagety nebo vyzkoušejte shirataki nudle – ty si nejprve vyzkoušejte, ne každému chutnají. Na jídle si pochutnáte i jen tak, bez přílohy, zeleniny je dost a jídlo vás zasytí.