Suroviny:
300g mletého hovězího masa
250g kapusty
Cibule
2 stroužky česneku
1 mrkev (50g)
1 plechovka loupaných rajčat (400 g)
2 lžíce (20 ml) olivového oleje
1 l hovězího vývaru
1 lžíce (10g) másla
Mletá paprika, pepř, nové koření, bobkový list, tymián, sůl
Případně chilli paprička a zakysaná smetana k servírování
Postup:
Cibuli nakrájejte najemno a orestujte na olivovém oleji a másle, přidejte česnek nakrájený na kolečka, krátce opečte. Přidejte mleté maso a dobře ho opečte ze všech stran. Přidejte mrkev nakrájenou na kolečka a rajčata z plechu. Zalijte vývarem a přidejte koření. Nechte vařit zhruba 15 min a nakonec přidejte pokrájenou kapustu a vařte do měkka. Kapustu přidávám později, nemám ráda, když je rozvařená. Pokud je polévka moc hustá, nařeďte ji horkou vodou nebo vývarem.
Servírujte se lžící zakysané smetany posypané vločkami chilli (pokud máte rádi).
Dobrou chuť!