Povzbuzující nápoj z kakaových bobů

Lis 22, 2018 | Low-Carb recepty, Zdravě

Toto je pití a jídlo v jednom. Pokud si ho uděláte s kokosovým mlékem nebo smetanou, dostanete do sebe pořádnou dávku energie i živin. Kakaové boby jsou zdrojem antioxidantů, obsahují velké množství minerálů – zejména hořčíku, kterého máme většinou nedostatek.

Kakao stimuluje a povzbuzuje, navozuje pocity štěstí a spokojenosti. Do podzimních sychravých dnů jak dělané. Navíc v kombinaci s teplým kokosovým mlékem nebo smetanou a skořicí příjemně zahřeje. Je to také řešení pro ty, kdo ráno cvičí a nemají před tím chuť nebo čas se pořádně nasnídat.

Mám pro vás dvě varianty nápoje – jedna je z kakaových bobů a ta druhá je z (raw) kakaa. Raw kakao používám ráda, je výživnější a také chuťově výraznější než pražené kakao. Jen nezahřívejte na více než 40 °C, ať nezničíte enzymy, které raw kakao obsahuje. Samozřejmě můžete použít i klasické práškové kakao.

Suroviny:

  • 2 lžíce drcených kakaových bobů nebo 1 lžíce (raw) práškového kakaa
  • 2 dcl kokosového mléka nebo smetany
  • případně sladidlo dle chuti
  • mletá skořice nebo mleté chilli

Postup:

Pokud použijete kakaové boby, zalijte je vodou tak, aby byly ponořené. Nechte několik hodin (nebo přes noc) stát, aby změkly. Poté rozmixujte tyčovým mixérem a zalijte teplým kokosovým mlékem nebo smetanou. Pokud chcete, přislaďte LC sladidlem (není nutné) a posypte skořicí nebo chilli. Zbytky kakaových bobů vyhoďte nebo snězte. Mně chutnají a je mi líto je vyhazovat, takže já je sním.

Pokud použijete kakaa, pak jen smíchejte kakaový prášek s trochou teplého mléka / smetany a pak dolijte. Opět doslaďte a posypte skořicí nebo chilli.

Chcete začít s Low-Carb a nevíte, jak na to? Stáhněte si manuál zdarma, najdete v něm návod, jak na to.

Mohlo by vás také zajímat…

Čokoládový chia pudink

Čokoládový chia pudink

Recept na chia pudink už tady na webu mám. Jde o chia pudink s mandlovým mlékem, včetně receptu na výrobu mandlového mléka. Tento recept je ještě navíc s čokoládou.  S chia semínky můžete experimentovat, namočit je do mléka, smetany, kokosového mléka, jogurtu nebo...

pokračovat ve čtení
Sýrový Low Carb chleba

Sýrový Low Carb chleba

Dneska přidávám recept na jeden z mých oblíbených Low Carb chlebů. Po vychladnutí má dobrou strukturu, není mokrý, není vatový ani houbovitý (jak často Low Carb pečivo bývá).  Psyllium v chlebu podle mě není skoro cítít, ale pokud ho nemáte rádi, je možné, že vám...

pokračovat ve čtení
Brokolicový chleba

Brokolicový chleba

Variabilní recept, který můžete obměňovat, přidat různé druhy sýrů, bylinky, koření. Upéct v tenké vrstvě nebo jako nákyp. Pokaždé to bude trochu jiné.  Nakrájené na plátky můžete zamrazit, opéct v toustovači, obložit šunkou, vajíčkem, sýrem, zeleninou, namazat...

pokračovat ve čtení