Dýňový cheesecake

Zář 13, 2018 | Low-Carb recepty

Hmmm… pekanové ořechy, dýně, skořice a cheesecake? Může být něco lepšího na nadcházející podzimní dny? Za mě říkám, že jen těžko.

Inspirovala jsem se podle tohoto receptu.

Moje verze je zde:

Suroviny:

korpus:

1 a 1/2 hrnku pekanových (nebo vlašských) ořechů

1 bílek

1 lžička xylitolu

náplň:

200g dýňového pyré

3 vejce

250g tučného tvarohu ve vaničce

200g čerstvého sýra (já měla goldessu,  můžete dát lučinu, palouček apod.)

2 lžíce xylitolu + kapka stévie (ochutnejte a oslaďte podle sebe)

2 lžičky skořice (případně mletý badyán, muškátový oříšek, mletý zázvor)

 

Postup:

Pekanové ořechy rozmixujte v mixéru. Nemusí být na mouku, nejlepší se mi zdá velikost zhruba cukru krupice. Smíchejte s jedním bílkem a lžičkou xylitolu. Těsto namačkejte do vymazané formy o rozměrech cca 20 cm. Můžete použít i jiné ořechy, ale ty pekany s dýní vyloženě ladí.

Dýňové pyré získáte tak, že upečete hokkaido do měkka a rozmixujete tyčovým mixérem. Pyré si můžete připravit předem, v lednici den dva vydrží a dá se dobře zmrazit (třeba když vám zbyde upečená dýně z jiného jídla).

Pečte v troubě na 200°C zhruba 10 minut. Nechte vychladnout, než na to nalijete tvarohovou směs.

V míse vyšlehejte všechny suroviny na náplň – dejte pozor, aby měly pokojovou teplotu. Nalijte na vychladlý korpus a dejte péct do trouby na 180°C – pečte zhruba 50 minut, pak nechte ve vypnuté zavřené troubě 30 minut dojít. Teprve pak vyndejte a nechte vychladnout při pokojové teplotě. Pak ještě nechte pár hodin vychladit v lednici, klidně do druhého dne.

Podávejte samotné nebo se šlehačkou a pořádně si to vychutnejte.

Dobrou chuť!

Máte chuť se pustit do Low-Carb (nízkosacharidového) stravování? Mám pro vás návod krok za krokem. 

Mohlo by vás také zajímat…

Čokoládový chia pudink

Čokoládový chia pudink

Recept na chia pudink už tady na webu mám. Jde o chia pudink s mandlovým mlékem, včetně receptu na výrobu mandlového mléka. Tento recept je ještě navíc s čokoládou.  S chia semínky můžete experimentovat, namočit je do mléka, smetany, kokosového mléka, jogurtu nebo...

pokračovat ve čtení
Sýrový Low Carb chleba

Sýrový Low Carb chleba

Dneska přidávám recept na jeden z mých oblíbených Low Carb chlebů. Po vychladnutí má dobrou strukturu, není mokrý, není vatový ani houbovitý (jak často Low Carb pečivo bývá).  Psyllium v chlebu podle mě není skoro cítít, ale pokud ho nemáte rádi, je možné, že vám...

pokračovat ve čtení
Brokolicový chleba

Brokolicový chleba

Variabilní recept, který můžete obměňovat, přidat různé druhy sýrů, bylinky, koření. Upéct v tenké vrstvě nebo jako nákyp. Pokaždé to bude trochu jiné.  Nakrájené na plátky můžete zamrazit, opéct v toustovači, obložit šunkou, vajíčkem, sýrem, zeleninou, namazat...

pokračovat ve čtení