Čokoládové LC kytičky s madlemi

Kvě 11, 2018 | Low-Carb recepty

Čokoláda je prostě nejvíc!

Při LC stravování je sice povoleno dát si (občas) kousek čokolády s vysokým procentem kakaa, pro dost lidí je ale vysokoprocentní čokoláda hodně hořká a chuť na čokoládu neuspokojí.

Proto pro vás mám tuto nízkosacharidovou variantu.

Pamatujete si ledovou čokoládu, která byla hodně populární v 80.letech? Já ji milovala a tato čokoláda mi ji hodně připomíná.  Při pokojové teplotě  taje, je proto lepší ji skladovat v lednici. Studená mi taky chutná nejvíc.

Je vynikající, ale vyloženě tuková bomba,  proto používejte jen občas jako odměnu :-). A o to víc si ji vychutnejte a užijte!

Suroviny:

  • 30g másla
  • 10g kokosového tuku
  • 30g čokolády (min 80% kakaa)
  • špetka práškové stévie (nebo pár kapek tekuté) nebo jiné sladidlo – podle vlastní chuti, lze vynechat
  • špetka soli
  • vanilka – můžete vynechat
  • mandlové lupínky nebo sekané ořechy

Postup:

  1. Ve vodní lázni rozpusťte máslo, kokosový tuk, čokoládu, sladidlo. Přidejte špetku soli pro zvýraznění chuti a vanilku (vyškrábněte semínka z vanilkového lusku nebo použijte vanilkový extrakt).
  2. Do silikonových formiček na led (moje jsou ve tvaru kytiček) nasypejte mandlové lupínky a zalijte čokoládovou směsí. Já formičku plním podle nálady – někdy dám lupínky jen na dno, jindy naplním skoro celou formičku nebo naopak formičku naplním čokoládou a lupínky jen posypu.
  3. Naplněné formičky nechte vychladit v mrazáku nebo lednici do úplného ztuhnutí a kytičky opatrně vyloupněte z formičky.
  4. Lupínky můžete také úplně vynechat a udělat si kytičky pouze čokoládové nebo si přidat přísady podle chuti (ořechy, celé mandle, skořice, krystalky soli, chilli apod.). Jen pozor na to, aby ostatní přísady byly low- carb.

Užijte si mlsání!

A pokud chcete začít s LC stravováním a nevíte, jak na to, začněte zde.

Mohlo by vás také zajímat…

Čokoládový chia pudink

Čokoládový chia pudink

Recept na chia pudink už tady na webu mám. Jde o chia pudink s mandlovým mlékem, včetně receptu na výrobu mandlového mléka. Tento recept je ještě navíc s čokoládou.  S chia semínky můžete experimentovat, namočit je do mléka, smetany, kokosového mléka, jogurtu nebo...

pokračovat ve čtení
Sýrový Low Carb chleba

Sýrový Low Carb chleba

Dneska přidávám recept na jeden z mých oblíbených Low Carb chlebů. Po vychladnutí má dobrou strukturu, není mokrý, není vatový ani houbovitý (jak často Low Carb pečivo bývá).  Psyllium v chlebu podle mě není skoro cítít, ale pokud ho nemáte rádi, je možné, že vám...

pokračovat ve čtení
Brokolicový chleba

Brokolicový chleba

Variabilní recept, který můžete obměňovat, přidat různé druhy sýrů, bylinky, koření. Upéct v tenké vrstvě nebo jako nákyp. Pokaždé to bude trochu jiné.  Nakrájené na plátky můžete zamrazit, opéct v toustovači, obložit šunkou, vajíčkem, sýrem, zeleninou, namazat...

pokračovat ve čtení