Čokoládové LC kytičky s madlemi

  • by

Čokoláda je prostě nejvíc!

Při LC stravování je sice povoleno dát si (občas) kousek čokolády s vysokým procentem kakaa, pro dost lidí je ale vysokoprocentní čokoláda hodně hořká a chuť na čokoládu neuspokojí.

Proto pro vás mám tuto nízkosacharidovou variantu.

Jako malá jsem měla ráda ledovou čokoládu, tyto kytičky mi ji hodně připomínají. Tato čokoláda při pokojové teplotě hodně ráda taje, je proto lepší ji skladovat v lednici. Studená mi taky chutná nejvíc.

Je vynikající, ale vyloženě tuková bomba,  proto používejte jen občas jako odměnu :-). A o to víc si ji vychutnejte a užijte!

 

 

Suroviny:

2 lžíce másla

30g čokolády (min 80% kakaa)

1 lžička xylitolu (nebo erythritolu)

špetka práškové stévie (nebo pár kapek tekuté) – podle vlastní chuti, lze vynechat

1 lžíce šlehačky

špetka soli

vanilka – můžete vynechat

 

Postup:

Ve vodní lázni rozpusťte máslo, čokoládu, sladidlo. Přidejte stévii, lžíci šlehačky, špetku soli pro zvýraznění chuti a vanilku (vyškrábněte semínka z vanilkového lusku nebo použijte vanilkový extrakt).

Do formiček na kytičky nasypejte mandlové lupínky a zalijte čokoládovou směsí. Já formičku plním podle nálady – někdy dám lupínky jen na dno, jindy naplním skoro celou formičku nebo naopak formičku naplním čokoládou a lupínky jen posypu.

Naplněné formičky nechte vychladit v mrazáku nebo lednici do úplného ztuhnutí a kytičky opatrně vyloupněte z formičky

Lupínky můžete také úplně vynechat a udělat si kytičky pouze čokoládové nebo si přidat přísady podle chuti (ořechy, celé mandle, skořice, krystalky soli, chilli apod.). Jen pozor na to, aby ostatní přísady byly low carb.

Přeji příjemné chvíle při mlsání!

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *