Candát na másle a květáková kaše

Čvc 31, 2018 | Low-Carb recepty

Pokud máte rádi ryby, vyzkoušejte tohle jednoduché a rychlé jídlo. Ryby jsou zdravé a květáková kaše je snad ještě lepší než ta bramborová.


Suroviny (1 porce):

Čtvrtka menšího květáku

30 -50 ml smetany ke šlehání

1 lžíce másla

sůl, muškátový oříšek

150g čerstvého candáta

1 lžíce olivového oleje

1 lžíce másla

sůl, pepř, případně bylinky – tymián, rozmarýn

citron


Postup: 

Květák dobře umyjeme a rozdělíme na růžičky. Uvaříme do měkka. Já zeleninu vařím nejraději v páře. Uvařený květák pak vložím do vyšší nádoby a tyčovým mixérem umixuji s máslem a smetanou do hladka. Smetanu přidávejte postupně, ať se vám podaří hustota kaše podle vás.

Pokud květák vaříte ve vodě, dobře slijte, smíchejte s máslem a smetanou a rozmixujte nebo rozšťouchejte, podle toho, jestli chcete hrubší konzistenci nebo úplně hladkou kaši. Nezapomeňte osolit. Já přidávám špetku muškátového oříšku.

Než se uvaří květák, nachystejte si candáta. Na pánvi rozehřejte olivový olej a máslo. Omytý a osušený filet vložte do oleje nejprve kůží dospod, opečte a  poté otočte a nechte minutku dojít.

Solím a opepřím až na talíři. Můžete zakápnout citronem.

Servírujte s květákovou kaší. Dobrou chuť!

Chutnají vám LC jídla a chcete také začít s nízkosacharidovým stravováním? Začněte LC Manuálem zdarma. 


 

 

Mohlo by vás také zajímat…

Slaný koláč s kapustou

Slaný koláč s kapustou

Jedno z těch jídel, která můžete neustále obměňovat, upéct s korpusem nebo bez, měnit sýry, přidat šunku, slaninu, houby, sušená rajčata, olivy, semínka nebo bylinky… Pokaždé to může být trochu jiné.  Je to jídlo, které chutná dobře teplé i studené. Můžete si ho vzít...

pokračovat ve čtení
Jak klíčit semínka k jídlu

Jak klíčit semínka k jídlu

Naklíčená semena jsou příjemným zpestřením stravy, zejména v zimě a časně na jaře. Obsahují enzymy v mnohem větším množství než kolik jich je v ovoci a zelenině, vitamíny (zejména B a C), velké množství minerálů, díky naklíčení jsou dobře stravitelná. Klíčit můžete...

pokračovat ve čtení
LC chleba / brusketa

LC chleba / brusketa

Je to chleba? Je to brusketa? Je to sýrová placka? Nevím. Každopádně je to fakt dobré, ochutnejte. Skvělá příloha k polévce nebo salátu, plná bílkovin i tuků. Takže z obyčejné zeleninové polévky nebo salátu máte plnohodnotný chod. Suroviny: 200g strouhané...

pokračovat ve čtení